EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce a realizat un top al celor mai toxice fructe si legume. Pe primul loc se afla capsunii, cu cele mai multe pesticide.
Institutul de Cercetări Alimentare a testat 5166 produse și a găsit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveți in foto top 10 “murdare”.
Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv”, scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic pe o rețea socială.
Potrivit listei publicate de EWG, fructele cu cea mai mare cantitate de pesticide sunt căpșunele. De asemenea, pe listă se află și spanacul, merele, piersicile și roșiile.
1. Căpșuni
2. Spanac
3. Kale
4. Nectarine
5. Mere
6. Struguri
7. Cireșe
8. Piersici
9. Pere
10. Ardei gras sau iute
11. Țelină apio
12. Roșii
Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.