SOCIAL

Banii ÎNAPOI pe bilet dacă întârzie trenul. Ce reguli trebuie să aplice CFR


Banii ÎNAPOI pe bilet dacă întârzie trenul. Ce reguli trebuie să aplice CFR

E.Ş. | 2021-05-01 17:29

Când trenul întârzie, o să primeşti banii înapoi pe bilet. Parlamentul European a adoptat noi reglementări în privinţa călătoriiilor cu trenul. Ele sunt obligatorii pentru toate statele membre.

Noile norme prevăd că ai dreptul să ceri fie rambursarea banilor achitaţi pe bilet, în cazul unei întârzieri de peste 60 de minute, fie rambursarea cheltuielilor dacă alegi să cobori din tren şi să foloseşti altă rută, dacă întârzierea e mai mare de 100 de minute.

De asemenea, dacă este necesar, operatorul feroviar trebuie să îţi pună la dispoziţie hrană şi răcoritoare. Iar dacă întârzierea este foarte mare, poţi solicita să fii cazat la un hotel din apropiere până la reluarea călătoriei. Important e de menţionat că o grevă feroviară nu degrevează compania de aceste obligaţii.

De asemenea, operatorii sunt obligaţi să aibă în fiecare tren spaţiu pentru minim 4 biciclete. Iar persoanele cu dizabilităţi au dreptul să aibă un însoţitor care nu va achita biletul.

Prevederile, deși intră în vigoare la nivel european peste 20 de zile, în România se vor aplica abia din 2023. Excepţie face obligaţia de a avea spaţiu pentru biciclete în trenuri, aici Parlamentul European a fost indulgent, România are termen 4 ani să creeze aceste spaţii. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.