SOCIAL

Când anticipează ministrul Sănătății că vom RENUNȚA la masca de protecție


Când anticipează ministrul Sănătății că vom RENUNȚA la masca de protecție

E.Ş. | 2021-05-05 23:02

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este de părere că data de 1 august este fezabilă ca posibil termen pentru renunțarea la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise și neaglomerate.

"Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil", a spus Ioana Mihăilă, miercuri seară, la TVR.

Până atunci însă, ministrul Sănătății și-a exprimat speranța că România va putea atinge ținta de 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 zilnic, odată cu începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie, din 4 mai.

Despre posibila renunțare la purtarea măștii de protecție în anumite zone a vorbit, marți, și premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă am putea renunța la masca de protecție în aer liber, în orașe, premierul a răspuns: „Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.