SOCIAL

Care sunt simptomele provocate de virusul West Nile


Care sunt simptomele provocate de virusul West Nile

PUTEREA24 | 2021-07-23 19:35

Autoritățile sanitare au descoperit în București existența țânțarilor purtători de virus West Nile. Medicul Virgil Musta a precizat că la noi în țară, țânțarii pot transmite două tipuri de encefalite: encefalita West Nile și encefalita Europei Centrale. Encefalita este o afecțiune a sistemului nervos, care are un anumit procent de deces.

"Ea debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase, la un moment dat începe să doară capul, apar vărsături și după apar fenomenele neurologice, care sugerează diagnosticul de encefalită și urmează să investighezi această encefalită. Și la copii produce aceeași patologie", a declarat Virgil Musta la B1TV.

Când e cazul să ne alarmăm?

Medicul Virgil Musta a spus că un prim simptom care trebuie să ne trimită spre spital este durerea persistentă de cap: ”În primul rând, durerea de cap, fiind o durere persistentă, poate fi însoțită sau nu de vărsături, după care apar fenomenele neurologice: astenie marcată, halucinații, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacienții intră în comă”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.