SOCIAL

Ce alternativă oferă Raed Arafat celor care nu vor să se vaccineze


Ce alternativă oferă Raed Arafat celor care nu vor să se vaccineze

E.Ş. | 2021-05-10 21:14

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că odată cu majorarea capacității admise la evenimente de tip test sau pilot autoritățile trebuie să se asigure că oamenii prezenți acolo „nu reprezintă un risc unul pentru celălalt”. Astfel, persoanele care doresc să intre fie dovedesc că s-au vaccinat anti-COVID-19, fie se testează, fie arată că au trecut recent prin boală și au anticorpi.

Întrebat în conferința în care a anunțat prelungirea stării de alertă, care vine cu o serie de noutăți la nivel de măsuri, dacă este de părere că e corectă divizarea societății înre vaccinați și ne vaccinați atunci când vine vorba de accesul la anumite servicii, precum cele culturale sau cele din HoReCa, șeful DSU a răspuns: „După cum vedeți acum, noi vorbim de evenimentele-test sau pilot care sunt peste capacitățile maxime stabilite prin incidențe. Deci, la acest moment, când ai incidență sub 1,5 și funcționează la 50% capacitatea, acolo nu este divizat nimic. Când crești capacitatea, la acest moment, cel puțin, trebuie să fim siguri că persoanele care sunt acolo nu reprezintă risc unul pentru celălalt, și atunci se cere acest test de vaccinare sau test PCR, așa că noi nu împărțim populație în populație vaccinată sau nevaccinată – vaccinată, sau testată, sau populație care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin decât 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativă, așa că nu putem spune că noi forțăm populația să vină doar vaccinată”.

„Ați spus foarte clar, se vorbește în spațiul public, nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat încă o astfel de măsură, așa că e prea devreme să vorbim dacă va fi așa ceva sau să confirmăm, sau să infirmăm. Se discută în spațiul public. La acest moment, ce v-am comunicat, sunt cele trei variante – vaccinat, testat în condițiile pe care le-am zis sau ai avut boala în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile”, a adăugat secretarul de stat, în conferința de presă organizată luni la Palatul Victoria.

Până astăzi, în România, au fost administrate peste 6 milioane de doze de vaccin, la circa 3,67 milioane de persoane, dintre care mai bine de 2,4 milioane au primit inclusiv rapelul, arată cele mai recente date prezentate de CNCAV.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.