SOCIAL

Ce spune ÎPS Teodosie despre o candidatură la PREZIDENȚIALE


Ce spune ÎPS Teodosie despre o candidatură la PREZIDENȚIALE

PUTEREA24 | 2021-05-03 18:02

ÎPS Teodosie a declarat luni, la Antena 3, că este „imposibil” ca el să intre vreodată în politică, întrebat fiind ce crede despre o candidatură la prezidențiale pe fondul sondajelor de opinie care pun Biserica pe primul loc.

Arhiepiscopul Tomisului a fost propus într-un sondaj, pentru funcția de președinte al României, pe modelul cipriot.

„Este imposibil. Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu. Nu m-as amesteca in politica chiar daca mi-ar spune Dumnezeu. Eu asta vreau sa raman, ce sunt acum, slujitorul lui Dumnezeu. Acesta ipoteza (de a candida la prezidentiale) este ori gluma, ori ceva neserios. Nu se poate gandi asa ceva”, a declarat ÎPS Teodosie.

Potrivit ultimei cercetări CURS, biserica este pe locul întâi, în ceea ce privește încrederea Românilor, fiind urmată de armată.

"Biserica Ortodoxă slujește pe Dumnezeu, iar Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Dumnezeu ne trimite lumina, avem atâtea repere în care ni se arată că Dumnezeu rămâne cu noi și ne ocrotește și ne ajută (...) În Vechiul Testament este bine delimitat, Moise și Aron, Moise a fost conducătorul politic al poporului, Aron conducătorul religios. Nu îi stă bine unui slujitor al lui Dumnezeu să se amestece în politică și să devină o figură politică.

Își pierde tot rostul său! De aceea am socotit că e o glumă!", a mai adăugat ÎPS Teodosie.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.