SOCIAL

Ce spune Nicușor DAN despre o eventuală majorare a alocaţiilor de hrană în spitalele Primăriei Capitalei


Ce spune Nicușor DAN despre o eventuală majorare a alocaţiilor de hrană în spitalele Primăriei Capitalei

P24 | 2021-07-19 19:07

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că se va putea discuta despre o majorare a alocaţiilor de hrană în spitalele din subordinea ASSMB în cazul unei rectificări bugetare pozitive la nivel naţional.

"Necesităţile sunt uriaşe şi pe multe direcţii, însă vă aduc aminte că am preluat această instituţie cu datorii curente de 3 miliarde de lei. (...) După o rectificare bugetară pozitivă la nivel naţional, dacă se întâmplă asta, o rectificare bugetară pozitivă, o să putem vorbi de această nevoie, ca şi de multe alte nevoi care sunt în Bucureşti", a spus Nicuşor Dan, luni, în şedinţa Consiliului General, potrivit  Agerpres.

El a făcut această precizare după ce consilierul municipal PSD Ancuţa Comănici s-a plâns că proiectul propus de formaţiunea sa privind majorarea alocaţiilor de hrană în cele 19 spitale nu se regăseşte pe ordinea de zi.

"Am făcut solicitare vineri pentru introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a proiectului privind majorarea alocaţiilor de hrană la cele 19 spitale. Am depus proiectul încă din luna aprilie, am avut numeroase discuţii, inclusiv cu dumneavoastră, am făcut nenumărate solicitări pentru introducerea proiectului şi în alte şedinţe de Consiliu General, pe ordine suplimentară chiar, am convocat chiar şi o şedinţă extraordinară de îndată pentru acest proiect. (...) Nu mai ajung banii pentru hrana oamenilor bolnavi, vă rugăm să introduceţi pe ordinea de zi acest proiect", a afirmat Ancuţa Comănici.

Ea a menţionat că, înaintea rectificării, CGMB trebuie să adopte un proiect de hotărâre prin care este de acord cu majorarea.

"Dacă aţi fi citit proiectul de hotărâre al nostru, aţi fi văzut că noi doar propuneam majorarea, după care ASSMB ar fi trebuit să facă calculul", a adăugat Comănici.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.