SOCIAL

Ce spune Renate Weber despre RENUNȚAREA la certificatul verde din martie


Ce spune Renate Weber despre RENUNȚAREA la certificatul verde din martie

PUTEREA24 | 2022-01-25 18:17

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit, marţi, în exclusivitate la Antena 3, despre recomandarea făcută de OMS de renunţare la certificatul verde.

Renate Weber spune că statul român nu poate suporta financiar concediile medicale pentru cei care se află în carantină, în izolare şi că aceste reguli ar trebui să fie schimbate, din moment ce varianta Omicron, în cele mai multe cazuri, este asemănătoare unei viroze.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţin că punerea în aplicare a interdicțiilor generale de călătorie, la fel ca și vaccinarea obligatorie la frontiere nu este eficientă în suprimarea răspândirii internaționale.

Recomandarea este de a ridica sau de a relaxa interdicțiile de călătorie internațională, deoarece acestea nu adaugă valoare și continuă să contribuie la stresul economic și social al statelor părți.

"România şi orice altă ţară din lume va avea propria sa politică în legătură cu acest aspect. Faptul că va armoniza această politică cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, e posibil, dar nu e neapărat obligatoriu, pentru că în toată pandemia, fiecare stat membru a luat acele măsuri pe care le-a considerat importante pentru protecţia sa.

Având în vedere faptul că mai toţi medicii, şi domnul ministru Rafila a spus, Omicronul are o rată de răspândire şi o viteză extraordinar de rapidă şi mai toţi ne vom infecta la un moment dat. Dacă aceasta este situaţia, eu nu îmi imaginez cum poate fi ţinută toată lumea în izolare. Totul se transformă într-o povară pentru sistemul bugetar, pentru că nu mai poţi plăti atâtea concedii medicale. La noi, cel puţin, izolarea în acest moment este fie de 7 zile, fie de 10 zile, ori pentru o viroză care aşa cum spun cea mai mare parte a medicilor, are efecte ca ale unei viroze obişnuite, ba chiar mai slab pe alocuri, nu cred că se va mai putea justifica meneţinerea măsurilor de restricţii care au funcţionat până acum. Totul devine o povară de suportat pentru bugetul de stat", a declarat Renate Weber la .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.