SOCIAL

Copil de 2 ani, OMORÂT în bătaie de propria mamă


Copil de 2 ani, OMORÂT în bătaie de propria mamă

E.Ş. | 2021-05-11 18:58

Un copil de 2 ani şi 5 luni din oraşul Pogoanele, judeţul Buzău, a fost ucis în bătaie, iar principala suspectă este mama sa, în vârstă de 26 de ani. Femeia a fost internată la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, pentru efectuarea unei expertize neuropsihiatrice. Procurorii din Buzău fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie.

Potrivit , copilul fusese dat în plasament la un asistent profesionist la scurt timp după naştere, dar în septembrie 2020 a fost reintegrat în familia biologică, la cererea mamei, în urma unei decizii judecătoreşti.

Tragedia a avut loc în luna februarie, dar abia acum se conturează faptele, notează  La 1 februarie, ambulanța solicitată la domiciliul familiei l-a găsit pe copil în stop cardio-respirator, cu vânătăi şi muşcături pe corp. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Inițial, femeia a susținut că acesta a căzut din pat, iar apoi a dat vina pe unul dintre frații mai mari. Ea a ajuns la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, pentru efectuarea unei expertize neuropsihiatrice. Procurorii aşteaptă acum raportul medicilor. 

Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că, în timpul expertizei, femeia ar fi dat unele date despre cele întâmplate cu copilul ei, pe care l-ar fi bătut şi l-ar fi dat cu capul de pereţi, până l-a ucis.

Femeia mai are doi copii de 4 şi 11 ani, şi locuia cu concubinul ei, care nu este tatăl micuţului. Surse din anchetă afirmă că cei doi se certau des și femeia obișnuia să-și verse nervii pe copii. Fata, care are 11 ani, se află acum într-un centru de primire în regim de urgenţă minori, iar băiatul de 4 ani e la bunica paternă. 

Conform reprezentanţilor Asistenţei Sociale din cadrul Primăriei Pogoanele, copilul a fost dat încă de la naștere în grija unui asistent maternal, dar pe 24 septembrie 2020 familia l-a cerut și l-a primit acasă.

„De la acea perioadă, familia a fost monitorizată, ajutată, îndrumată, a primit ajutoare sociale, a fost sprijinită, până s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat un reprezentant al Asistenţei Sociale de la Primăria Pogoanele, pentru News.ro.

La rândul lor reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău au transmis că au fost făcute verificări după reintegrarea copilului în familie, dar nu a reieşit că micuţul ar fi în pericol.

„Pentru ambii copii (fata și băiatul de 11 și 4 ani) se analizează posibilităţile legale privind stabilirea unei măsuri de protecţie, cu accent pe identificarea unui mediu de tip familial”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs, pentru News.ro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.