SOCIAL

CTP îl atacă dur pe ÎPS Teodosie: Aidoma boss-ului său, Teodosie mârâie în numele Domnului


CTP îl atacă dur pe ÎPS Teodosie: Aidoma boss-ului său, Teodosie mârâie în numele Domnului

PUTEREA24 | 2020-11-26 10:31

Cristian Tudor Popescu îl atacă pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după scrisoarea deschisă adresată de acesta premierului Orban, prin care solicita ridicarea restricţiilor pentru evenimentele religioase.

„Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”.

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal...", scrie CTP, într-un editorial publicat pe republica.ro.

Arhiepiscopul Tomisului i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îl atenționează că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989. ÎPS Teodosie îi scrie premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.