SOCIAL

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu A DEMISIONAT, la presiunea Ralucăi Turcan


Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu A DEMISIONAT, la presiunea Ralucăi Turcan

PUTEREA24 | 2020-11-18 13:50

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat. Demisia directorului Liliana Coldea fusese cerută încă de vineri de vicepremierul Raluca Turcan.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, conform Mediafax.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare, din țară, de 9 la mia de locuitori, iar orașul Sibiu avea marți o rată de 13,63.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a fost la Sibiu, luni, unde se fac verificări pentru a stabili cum s-au desfășurat activitățile în timpul pandemiei de COVID-19.

De altfel, un astfel de control a fost anunțat ca fiind posibil încă de vineri, de șeful DSU, Raed Arafat, care a spus, întrebat despre faptul că un aparat PCR din spital nu funcționează, iar altul, achiziționat de Universitatea Lucian Blaga este ținut la cutie, pentru că un protocol între ULBS și Spital nu a fost semnat de luni bune de conducerea spitalului. De asemenea, conducerea Spitalului de Urgență Sibiu nu a cerut IGSU o morgă mobilă pentru decedații de COVID-19, ci folosește un container fără instalație de răcire, donat spitalului.

Între timp, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conf.univ. Liliana Coldea, refuză să își dea demisia, deși i-a fost cerută de vicepremierul Raluca Turcan.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi (luni – n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management", a precizat, luni, pentru Agerpres, Raluca Turcan.

Conf. univ. dr. Liliana Coldea era director al SCJU din luna mai, când s-a organizat un concurs la care ea a fost singurul participant. Schimbarea din funcţie a directorului general al spitalului sibian se poate face fie dacă acesta demisionează, fie dacă este demis de către Consiliul Judeţean, în baza unui raport al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.