SOCIAL

În plină iarnă, am putea avea gaze cu RAȚIA! Românii vor fi nevoiți să facă economie


În plină iarnă, am putea avea gaze cu RAȚIA! Românii vor fi nevoiți să facă economie

E.Ş. | 2021-08-29 19:49

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și românii sunt deja îngroziți de facturile mari la gaze pe care vor fi nevoiți să le suporte. Dar veștile rele nu se opresc aici. Există mari șanse ca și consumul să fie raționalizat din cauza scăderii puternice a resurselor de gaze.

România riscă să rămână fără gaze iarna aceasta, după ce Guvernul a hotărât să nu îi mai oblige furnizorii să își facă stocuri pentru iarnă. Cantitatea de gaz injectată în depozit este foarte mică, iar furnizorii sunt tentați să vândă cât mai depede cantitățile din depozite, acum, cât prețul este mare.

Dacă se va ajunge în situația în care furnizorii să rămână fără stocuri, gazul va fi raționalizat.

"Într-un scenariu în care avem temperaturi sub -15 grade, cel puțîn două săptămâni consecutiv, să discutăm de situația în care o parte din consumatori să fie opriți în asigurarea livrării gazelor naturale. Probabilitatea este de 50% că un astfel de scenariu să se întâmple.", explică Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligență pentru .

Rezervele energetice ale României sunt pe terminate. În nouă ani, România rămâne ară gaze naturale, iar în 22 de ani fără rezerve de petrol.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.