SOCIAL

La loc comanda! S-a SUSPENDAT achiziția a 20 trenuri electrice, cu bani din PNRR


La loc comanda! S-a SUSPENDAT achiziția a 20 trenuri electrice, cu bani din PNRR

E.Ş. | 2022-11-01 19:35

Licitaţia pentru achiziţia a 20 de trenuri de lung parcurs a fost anulată automat în sistemul de achiziţii publice, în condiţiile în care niciunul dintre cei cinci ofertanţi înscrişi nu au depus o ofertă, a anunţat marţi Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

„ARF anunţă că procedura de achiziţii publice privind 'Achiziţia de 20 rame electrice interregionale de lung parcurs RE-IR, destinate conectării centrelor urbane din România şi achiziţionarea serviciilor de mentenanţă şi reparaţii necesare funcţionării respectivelor trenuri' a fost anulată automat în sistemul de achiziţii publice, în condiţiile în care niciunul dintre cei 5 ofertanţi înscrişi nu au depus o ofertă”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, ARF va analiza „soluţiile în vederea reluării întru un termen cât mai scurt a procedurii de achiziţie în vederea încadrării în jaloanele PNRR”.

Guvernul a aprobat, în luna octombrie, nota de fundamentare privind achiziţia de către Ministerul Transporturilor a 20 de trenuri electrice pentru călători, suma necesară implementării proiectului fiind de 184.000.000 de euro cu TVA, bani asiguraţi prin PNRR şi bugetul de stat.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.