SOCIAL

Medicul Octavian Jurma: ”Politicienii sunt mai preocupați să nege. Morții sunt de vină!”


Medicul Octavian Jurma: ”Politicienii sunt mai preocupați să nege. Morții sunt de vină!”

E.Ş. | 2021-10-22 20:33

Medicul Octavian Jurma a declarat în cadrul unei intervenții la Antena 3 că vârful pandemiei încă nu a fost atins, iar criza politică are consecințe grave și pentru domeniul sanitar.

„Din păcate, este greu de estimat câte cazuri vom avea în vârf, pentru că am ajuns şi la limita capacităţii de testare. Criza aceasta politică se manfifestă şi în sistemul sanitar. Sunt presiuni enorme din punct de vedere politic pe DSP-uri, să o lase mai moale cu testările, cu raportările.

Se vede în faptul că au scăzut numărul de teste. M-am bucurat şi eu un pic că au scăzut numărul de cazuri raportat de săptămâna precedentă, în zilele echivalente, însă au scăzut şi numărul de teste. Ne aşteptam să ne apropiem de un vârf sau de un platou la mijlocul lunii octombrie.

Din punctul acesta de vedere şi eu cred că săptămâna viitoare s-ar putea să vedem fie un platou, fie chiar debutul unei faze descendente, cel târziu în trei săptămâni. La acest nivel, de peste 15.000 de cazuri pe zi, numărul de decese şi cazuri grave va continua să rămână alarmant pentru următoarele trei-patru săptămâni chiar.

Dacă nu sunt confirmaţi prin teste, atunci nici decesele nu vor fi confirmate pe teste. Acum depinde foarte mult de măsurile care se vor lua. Din certificatul verde s-a eliminat testele. Dacă se reintroduce, atunci într-adevăr, o să revenim pe o pantă ascendentă.” a afirmat Octavian Jurma.

Cercetătorul Octavian Jurma a criticat dur atitudinea politicienilor vis-a-vis de gestionarea pandemiei. Liderii țării sunt mult mai preocupați de lupta pentru putere decât de medierea crizei sanitare, consideră medicul.

„Bătălia noastră este cu timpul şi din câte vedem, politicienii au foarte mult timp şi sunt mult mai preocupaţi să nege. Morţii sunt de vină. Am urmărit şi eu declaraţiile. Cam asta este ideea şi din declaraţii reiese că populaţia e de vină şi prin urmare, pedagogia este cumva moartea dacă nu ne vaccinăm.

România este un focar, în sensul de transmitere generalizată la nivelul întregii ţări, încă din săptămâna deschiderii şcolilor. Deschiderea şcolilor nu a făcut altceva decât să arunce canistre de benzină şi să explodeze numărul de cazuri, astfel încât de la 5.000 am ajuns la 10.000 de cazuri pe zi în doar două săptămâni. Atunci era momentul în care trebuiau introduse aceste restricţii care s-au anunţat.

Aceste petreceri private în care lumea este relaxată, consumă alcool, dansează, ţipă, elimină o mulţime de aerosoli. S-a văzut în Satu-Mare, care a crescut mult mai rapid în perioada aceea. Chiar am urmărit, relativ la Cluj, cu două festivaluri mari, Satu-Mare cu o mulţime de nunţi de 1.000 de persoane. Peste tot în ţară s-a dat drumul la toate evenimentele fără nicio restricţie, iar acest lucru a alimentat. Faptul că nu a fost nicio restricţie, a fost catalizatorul principal.

Pandemia este acum în cercul nostru de 40-50 de persoane, de aceea trebuie vaccinarea, masca, distanţarea socială şi izolarea personală dacă se poate pentru următoarele două-trei săptămâni”, a spus Octavian Jurma, care spune că autorităţile nu vor introduce lockdown în România, indiferent de numărul de decese.”, a conchis expertul Octavian Jurma pentru .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.