SOCIAL

OMS se OPUNE certificatelor de vaccinare pentru călătorii


OMS se OPUNE certificatelor de vaccinare pentru călătorii

E.Ş. | 2021-07-15 22:40

Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat joi că se opune dovezii de vaccinare anti-Covid pentru călătoriile internaționale în contextul intensificării dezbaterilor despre refuzarea unor călători dacă nu sunt imunizați, relatează Reuters, citată de HotNews.ro.

Experții independenți afirmă că imunizarea împotriva coronavirusului nu ar trebui să fie singura condiție pentru a permite călătoriile internaționale, având în vedere accesul limitat la vaccinuri la nivel global și a distribuirii inechitabile a acestora.

De asemenea, experții au afirmat anterior că solicitarea unui certificat de vaccinare adâncește inegalitățile și promovează libertatea de mișcare inegală.

În cazul în care aceste măsuri ar fi implementate, țările mai sărace cu acces redus la vaccinuri ar putea fi excluse, potrivit acestora.

Anunțul OMS vine după ce Uniunea Europeană a lansat la începutul lunii iulie certificatul digital Covid al UE, care facilitează deplasările cetățenilor săi în cele 27 de state membre ale blocului comunitar și să relanseze turismul în sezonul estival de vară.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.