SOCIAL

Patriarhia Română, ordin către episcopii: ”EVITAȚI exprimările publice referitoare la subiecte politice şi medicale pentru care clericii nu sunt calificaţi”


Patriarhia Română, ordin către episcopii: ”EVITAȚI exprimările publice referitoare la subiecte politice şi medicale pentru care clericii nu sunt calificaţi”

E.Ş. | 2021-10-23 19:52

După ce mai mulți înalți prelați au făcut declarații controversate despre vaccin și medici, Patriarhia Română a luat atitudine și le-a cerut episcopilor să evite astfel de exprimări publice.

Patriarhul Daniel a trimis o scrisoare membrilor Sinodului prin care le cere să se abţină de la declaraţii referitoare la vaccinare.

"Unii ierarhi şi-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral fără nicio consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul României. Vă solicităm, Înalt Preasfinţia Voastră, să evitaţi exprimările publice referitoare la subiecte politice şi medicale pentru care clericii nu sunt calificaţi şi să aveţi o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice", le-a transmis Patriarhia episcopilor.

Episcopul Giurgiului, Ambrozie Meleacă și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului sunt doar doi dintre autorii unor declarații controversate care îndeamnă populaţia să nu se vaccineze. Episcopul Giurgiului, ÎPS Ambrozie, s-a ales cu dosar penal pentru răspândirea de informaţii false. Cât despre ÎPS Teodosie, CNA s-a autosesizat în cazul său. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.