SOCIAL

Patriarhul Daniel face apel la DONAREA de sânge și de plasmă


Patriarhul Daniel face apel la DONAREA de sânge și de plasmă

E.Ş. | 2020-11-19 23:22

Patriarhia Română a făcut un apel umanitar, îndemnând populația să doneze sânge și plasmă convalescentă COVID-19, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, aflați în stare gravă. Instituția a catalogat aceste fapte drept „cele mai luminoase și necesare fapte de iubire jertfelnică și de solidaritate umană”.

„Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, în anul 2012 a început în Arhiepiscopia Bucureștilor o campanie de donare de sânge numită "O picătură de sânge pentru viață aproapelui".

Începând cu anul 2014, cu aprobarea Sfântului Sinod, această campanie a fost extinsă la nivel național în toată Patriarhia Română sub îndemnul "Donează sânge, salvează o viață!".

Astfel, cea mai amplă campanie de donare de sânge din România s-a desfășurat în cooperare cu diverse instituții publice (centre regionale și județene de transfuzie, spitale, clinici, direcții de asistență socială și protecția copilului, Jandarmerie, Poliție și Armata), precum și cu organizații neguvernamentale (Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români și alte asociații).

Pe parcursul celor 6 ani ai campaniei "Donează sânge, salvează o viață!" au participat 40.800 de donatori, cantitatea de sânge recoltată fiind de peste 18.000 de litri.

În contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează tuturor celor ce înțeleg valoarea salvării unei vieți umane îndemnul sau de a participa la nobilă acțiune a donării de sânge.

Totodată, adresează și îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescență COVID-19, pentru salvarea celor aflați în situație critică din cauza infestării cu noul coronavirus.

Donarea de sânge și de plasmă convalescență COVID-19 sunt acum cele mai luminoase și necesare fapte de iubire jertfelnică și de solidaritate umană", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.