SOCIAL

Prefectul de Gorj, despre TRAGEDIA de la spitalul din Târgu Cărbunești: "Oricum mureau de COVID"


Prefectul de Gorj, despre TRAGEDIA de la spitalul din Târgu Cărbunești: "Oricum mureau de COVID"

PUTEREA24 | 2021-10-22 19:30

Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, a declarat pentru Gândul că instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti „efectiv a clacat”. Prefectul din Târgu Cărbunești a dat declarații halucinante după incidentul în care trei pacienți internați au murit.

Prefectul a spus că pacienții rămași fără oxigen ”oricum mureau de COVID”.

”Au început să se întoarcă, să fie aduși pe paturile de pe care au plecat. Mai avem șase pacienți care sunt la Spitalul de la Târgu Jiu, pe secția de urgență. În funcție de evoluția lor vor fi aduși sau nu înapoi.

După normative și din câte mi s-au adus la cunoștință, când butelia de oxigen ajunge la capacitate de 30%, sunt obligați să vină să reumple buteliile de oxigen. Toată această aparatură este monitorizată online de către ei. În mod normal, dumnealor trebuiau să aibă un cadru tehnic care să se ocupe de mentenanța instalației sau măcar să treacă din când în când să vadă dacă instalația este în regulă.

La momentul în care veneau informații de dimineață, probabil clar erau bâlbâieli, nu aveai posibilitatea să le așezi să îți dai seama exact ce se întâmplă. Din ceea ce am discutat acum, din discuțiile pe care le-am avut cu cei doi inspectori care au fost de dimineață, la ora la care dumnealor au venit, respectiv 6:45, deja personalul medical din secție era alertat, se îmbrăcau în combinezoane, buteliile de oxigen erau deja montate la instalație”, a spus prefectul de la spitalul din Târgu Cărbunești.

Răsturnare de situație la spitalul din Târgu Cărbunești. Nu a fost vorba despre o defecțiune a stației de oxigen! Trei oameni au murit

Situație critică la spitalul din Târgu Cărbunești, Gorj. Instalația de oxigen a cedat în această dimineață.

”La data de 22.10.2021, ora 09:00, polițiștii din cadrul S.I.C.- IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, constând în aceea că, în dimineața de 22.10.2021, în jurul orei 07:00, la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților, internați la Secția ATI a Spitalul de Urgență Tg-Cărbunești (Spital Covid), s-a produs o defecțiune tehnică, fapt ce a necesitat transferarea din secție a pacienților internați. În aceste împrejurări a survenit decesul a două persoane, în vârsta 76 ani, respectiv 55 ani, ambele internate la secția ATI.

A fost informat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj care a dispus ca dosarul să fie înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești, urmând ca, ulterior, să fie înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova spre competentă soluționare”, se arată în comunicatul Poliției.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.