SOCIAL

Prinţul din Liechtenstein cere DESPĂGUBIRI de 1 milion de euro după cazul ursului ucis


Prinţul din Liechtenstein cere DESPĂGUBIRI de 1 milion de euro după cazul ursului ucis

E.Ş. | 2021-06-02 17:58

Prinţul bănuit că ar fi vânat cel mai mare urs brun din România cere despăgubiri de 1 milion de euro de la ONG-ul care a adus cazul în atenţia publică. Demersul lui Emanuel de Liechtenstein este susţinut de prinţul Dimitrie Sturdza. Acesta spune că lucrurile care s-au spus despre vânătoarea în care ar fi fost împuşcat ursul Arthur sunt false.

Printul Dimitrie Sturdza şi Printul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a adus cazul în atenţia publică. Aceştia cer despăgubiri de un milion de euro, pentru că asociaţia s-ar fi referit la împuşcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.

Prinţul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat Prinţului Emanuel de Liechtenstein în acest demers şi susţine că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

"Despre aceasta vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus ca a fost o vânătoare ilegală. Însă Prinţul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulţi urşi care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.

Se pare ca ursul Arthur a fost împuşcat la 300 m distanţă de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împuşcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanţat din afară, sunt multe ţări în Europa de Vest care nu vor să relocam urşii noştri acolo", explică Prinţul Dimitrie Sturdza pentru Observator.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.