SOCIAL

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend și la începutul săptămânii viitoare


PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend și la începutul săptămânii viitoare

E.Ş. | 2021-07-16 23:39

În weekend, vremea va fi caniculară în sudul şi estul ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul ţării, meteorologii anunţă averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice și, posibil, vijelii şi grindină.

PROGNOZA METEO. LA NOAPTE În Crișana, Banat și vestul Olteniei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și punctiform peste 50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala la cote mai reduse și în Maramureș și local în Transilvania. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiuni şi 24…26 de grade în deltă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, local în sudul și estul țării și izolat în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea în vest și sud-vest, unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice și, posibil, vijelii şi grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și nord-est, iar local și temporar, îndeosebi ziua, vântul va avea unele intensificări la munte și în sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiuni şi 24…25 de grade în deltă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea călduroasă va persista, în zonele de câmpie și podiș va fi local caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. După orele amiezii, în zonele montane și pe arii mai restrânse cu precădere în nord-est și sud-vest, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil și cu caracter torențial, descărcări electrice și condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în sudul țării și la munte, precum și, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă în sud-vestul, vestul, centrul, nordul și nord-estul țării precum și la munte, iar seara și noaptea pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Instabilitatea atmosferică temporar va fi accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp, local se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Valorile termice se vor menține mai mari decât cele specifice datei, iar în regiunile sudice și sud-estice acestea vor caracteriza o vreme local caniculară după-amiaza când și disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 37 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi treptat înnorările se vor accentua și mai ales din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și grindină.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general instabilă, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele din jumătatea estică a teritoriului. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Temporar cerul va avea înnorări accentuate, și mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

DE MIERCURI PANA JOI Vremea se va răcori treptat și mai ales la începutul intervalului, local va fi instabilă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.