SOCIAL

Proiect în Parlament: Elevii ar putea beneficia de controale oftalmologice GRATUITE


Proiect în Parlament: Elevii ar putea beneficia de controale oftalmologice GRATUITE

E.Ş. | 2022-06-24 19:54

Liberalii au depus un proiect în Parlament prin care vor să acorde vouchere elevilor din învăţământul primar pentru control oftalmologic şi achiziţionarea de ochelari de vedere.

Proiectul, semnat de opt deputaţi din PNL, modifică modul de acordare, astfel încât copiii din învăţământul primar să primească bonuri de valoare pentru control oftalmologie şi achiziţionare a ochelarilor de vedere, în condiţiile şi cu excepţiile prevăzute de Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Tichetul va fi folosit exclusiv pentru efectuarea controlului oftalmologic şi achiziţionarea de ochelari de vedere pe bază de reţetă. Acesta nu este transferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul.

Părintele sau reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală. Valoarea tichetului va fi actualizată şi prin hotărârea Guvernului, în raport cu rata inflaţiei.

"Bonurile pentru control oftalmologic şi achiziţionare de ochelari de vedere sunt bonuri de valoare acordate anual elevilor din învăţământul primar, pentru achitarea contravalorii următoarelor bunuri şi servicii oftalmologice: a) control oftalmologie periodic sau la nevoie; b) achitarea contravalorii ochelarilor de vedere; c) intervenţii medicale sau tratamente oftalmologice", mai prevede actul normativ, potrivit .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.