SOCIAL

Solicitarea BOR pentru Nicușor Dan, privind pelerinajul de Sfântul Dimitrie


Solicitarea BOR pentru Nicușor Dan, privind pelerinajul de Sfântul Dimitrie

PUTEREA24 | 2020-10-22 20:39

Biserica Ortodoxă Română face un demers pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie. Patriarhia Română a făcut o solicitare scrisă către primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.

a publicat, în exclusivitate, document. Conform sursei citate, Patriarhia Română a înaintat Primarului General al Bucureștilor, Nicușor Dan, Programul-Sinteză al manifestărilor ce urmează să se desfășoare, potrivit tradiției, de hramul Catedralei Patriarhale, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în perioada 25 – 27 octombrie 2020.

Conform Programului intrat în posesia redacției ActiveNews în exclusivitate, Sfintele Moaște ale Ocrotitorului Bucureștilor vor fi scoase din Catedrală și așezate spre închinarea credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei, Duminică, 25 octombrie, la orele 7.00, urmând apoi oficierea Sfintei Liturghii în aer liber, din Altarul de vară dispus în curtea Catedralei.

Seara, între orele 18 și 22 va avea lor slujba de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Totodată, EvZ transmite, potrivit informațiilor exclusive ale directorului Dan Andronic, că marți seara a avut loc și o întâlnire între Patriarhul Daniel și premierul Ludovic Orban, la care s-au discutat detaliile necesare pentru marea sărbătoare a bucureștenilor și tuturor românilor.

În documentul Arhiepiscopiei Bucureștilor semnat din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel de Vicarul Patriarhal Aurel Mihai, se solicită sprijinul Primăriei pentru buna desfășurare a evenimentelor.


Mai multe imagini:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.