SOCIAL

Soția medicului salvator de la Piatra Neamț îi INTERZICE ministrului Sănătății să mai ofere date despre soțul ei


Soția medicului salvator de la Piatra Neamț îi INTERZICE ministrului Sănătății să mai ofere date despre soțul ei

E.Ş. | 2020-11-17 22:41

Alina Denciu, soția lui Cătălin Denciu, medicul de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de la Piatra Neamț, ars în incendiul de sâmbătă seara, a anunțat că i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să mai dea informații despre starea de sănătate a soțului său.

Decizia acesteia a venit în contextul în care Nelu Tătaru a declarat recent că testul medicului pentru COVID-19 a ieșit pozitiv, fără să anunțe mai întâi familia, potrivit Observator.

Tătaru a declarat pentru Digi24 că medicul Cătălin Denciu este în stare gravă, iar testul care i-a fost făcut la spitalul Floreasca din Capitală a ieșit pozitiv. Anunțul i-a luat prin surprindere pe membrii familiei medicului, care discutaseră cu ministrul, acesta nespunându-le nimic despre un astfel de diagnostic.

Alina Denciu, medic la rândul său, a explicat și că testul care i-a fost făcut soțului său în cele patru ore în care a fost internat la spitalul Floreasca a fost contaminat.

„Am o colegă la Floreasca care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat”, spune ea

Ulterior, premierul Ludovic Orban a anunțat că medicul a fost testat din nou în Belgia, acolo unde a fost transportat pentru tratament, iar rezultatul a fost negativ.

„Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ”, a spus Orban.

Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave pe corp, în urma incendiului de la ATI COVID Piatra Neamț.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.