SOCIAL

Vietnamez, filmat la Cluj când pregătea ȘOBOLANI pentru a-i mânca


Vietnamez, filmat la Cluj când pregătea ȘOBOLANI pentru a-i mânca

PUTEREA24 | 2023-01-31 20:44

Un vietnamez a fost filmat în Cluj-Napoca cum jupoaie un șobolan. Clujeanul care a publicat imaginile susține că bărbatul face parte dintr-un grup de vietnamezi care vânează și mănâncă tot ce prinde.

"I-a jupuit și curățat, în fotografii se vede că sunt gata de pus pe grătar. Vă arătăm mai jos și o fotografie cu resturi, e pentru cei cu ficat puternic; acolo se poate observa un cap de șobolan, gheare, diverse organe", se arată în publicația .

Claudiu Olenici, reprezentantul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB, este cel care a făcut public clipul.

"Filmarea este direct de la sursă, autorul este coleg cu acești vietnamezi pe care aproape sigur îi suspectăm și că pun capcane pentru păsări. De fapt, asta ne doare pe noi cel mai mult, faptul că vânează ilegal păsări", a susținut acesta, potrivit adevarul.ro.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) transmite că cel puțin un grup de asiatici a fost identificat clar cum vânează.

"Cel puțin un grup de asiatici, de la periferia cosmopolitului municipiu a fost identificat clar cum vânează, capturează ilegal şi mănâncă tot ce mișcă. În filmare se observă cum jupoaie șobolani opăriți, iar sursele noastre spun că fac asta şi cu păsările sălbatice, însă așteptăm dovezi deocamdată. 

Din vară urmărim cazul, dar am decis să scoatem public ce avem deja, în speranța că vom fi mai vigilenți cu toții şi vom reuși să îi prindem în flagrant", este mesajul transmis pe pagina de Facebook a OPMCB.

Claudiu Olenici, reprezentantul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB, a declarat pentru Adevărul că filmarea a fost realizată în vara anului trecut. "Am înțeles că acolo fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme. Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul", precizează acesta.

Acesta crede că grupul de vietnamezi vânează și fazani, dar și iepuri. "Am fost într-o razie, dar din păcate nu le-am găsit capcanele. Sunt foarte bine ascunse. Ei sunt foarte precauți", precizează acesta.

El mai spune că asiaticii chiar mănâncă șobolanii respectivi. "E imaginea aceea în care se văd resturile de la șobolan care mă face să cred că-i mănâncă. Altfel de ce să-i jupoaie, dacă nu-i și mănâncă”, a mai spus el.

Olenici spune că dacă vor găsi capcanele pentru păsări ale vietnamezilor, organizația va sesiza Poliția pentru braconaj.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.