SPECIAL

A fost desemnat CUVÂNTUL anului 2020


A fost desemnat CUVÂNTUL anului 2020

E.Ş. | 2020-11-10 22:33

'Lockdown' a fost desemnat cuvântul anului 2020 de dicţionarul britanic al limbii engleze, Collins, definit astfel: "impunerea unor restricţii stricte privind călătoriile, interacţiunea socială şi accesul la spaţiile publice" a fost ales pentru că reprezintă o "experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume".

Collins a precizat că a înregistrat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului "lockdown" în 2020, prin comparaţie cu doar 4.000 în anul precedent.

Şase din zece cuvinte selectate pe lista scurtă au fost asociate pandemiei, printre acestea numărându-se "coronavirus", "autoizolare" şi "distanţare socială".

Printre cuvintele incluse pe lista scurtă s-a numărat şi "TikToker", pe care Collins îl defineşte drept "o persoană care distribuie sau apare în mod regulat în înregistrări video pe TikTok", o aplicaţie de partajare video.

Cuvântul "BLM", prescurtarea "Black Lives Matter", a figurat, de asemenea, pe lista scurtă, notează DPA. Collins îl defineşte drept "o mişcare care face militează împotriva violenţei şi opresiunii rasiale". BLM a început sub forma unei mişcări online declanşate de uciderea adolescentului neînarmat afro-american Trayvon Martin, în 2012, în Statele Unite.

(sursa: )



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.