SPECIAL

Au fost aprobate alte două tratamente anti-covid


Au fost aprobate alte două tratamente anti-covid

PUTEREA24 | 2021-12-16 18:06

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat joi alte două tratamente anti-covid. Este vorba despre sotrovimab, produs de GlaxoSmithKline şi compania Vir Biotechnology, și Kineret (n.r. – pentru artrită), creat de producătorul suedez de medicamente pentru boli rare Sobi.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA a recomandat utilizarea Kineret pentru a trata COVID-19 la adulții cu pneumonie care necesită oxigen și la cei care au risc de a dezvolta insuficiență respiratorie severă. El era deja autorizat pentru a trata un număr de boli inflamatorii. Medicamentul reduce activitatea sistemului imunitar, iar substanța activă blochează activitatea unui mesager chimic în procesul imunitar care duce la inflamație.

 

Sotrovimabul de GSK-Vir, numit Xevudy, a fost recomandat pentru tratarea adulților și adolescenților care nu au nevoie de oxigen, dar care prezentau un risc mai mare de agravare a bolii lor. Este un tratament anti-COVID-19 bazat pe anticorpi monoclonali care poate fi utilizat pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a adulţilor şi a adolescenţilor după ce au contractat coronavirusul.

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.