SPECIAL

Avertismentul unui britanic care a consumat 12 ENERGIZANTE pe zi, timp de un an


Avertismentul unui britanic care a consumat 12 ENERGIZANTE pe zi, timp de un an

E.Ş. | 2021-06-23 23:12

Un bărbat din Marea Britanie care a suferit un atac de cord după ce a băut câte 12 doze de energizant pe zi, timp de un an, avertizează acum privind pericolul consumului excesiv de astfel de băuturi, relatează Independent.co.uk.

Lee Kamen, în vârstă de 55 de ani, și-a schimbat părerea despre băuturile energizante după ce a făcut stop cardiac și spune acum că ar trebui interzise și că magazinele nu ar trebui să le vândă copiiilor sau adolescenților cu vârsta sub 16 ani.

„În acel moment consumam opt până la 12 pe zi (doze de energizant). Mergeam la pub și cumpăram baxuri de 24 de doze și le consumame ca pe oricare altă băutură. Munceam mult și le beam ca să pot face treabă. Am făcut asta timp de un an.”, a povestit Kamen.

„Într-o zi am făcut atac de cord și m-am prăbușit. A trebuit să îmi pun un stent. Acum va trebui să iau toată viața medicamente din cauza acestor băuturi. Când eram în spital, medicul mi-a spus că atacul de cord a fsot cauzat de consumul de băuturi energizante. Nu mă gândeam că pot avea probleme de la ele”, a adăugat el.

Bărbatul a povestit că este revoltat deoarece fiica sa de 10 ani a putut cumpăra fără probleme o doză de energizant de la magazin. „I-am luat-o și am turnat-o direct în canalul de scurgere”, a spus Lee.

Specialiștii recomandă ca adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani să nu consume mai mult de 100 de miligrame de cofeină pe zi - cantitate care se regăsește într-o ceașcă de cafea. O doză de energizant poate conține până la 500 de mg de cofeină.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.