SPECIAL

Barbie a lansat prima sa PĂPUȘĂ cu sindromul Down


Barbie a lansat prima sa PĂPUȘĂ cu sindromul Down

E.Ş. | 2023-04-26 18:37

Barbie a lansat prima sa păpușă cu sindromul Down venind în ajutorul multor copii pentru a găsi o jucărie care să îi reprezinte. Aceștia au încheiat un parteneriat cu o organizație de caritate din SUA și cu experți medicali pentru a crea o parte din ,,cea mai diversă și incluzivă linie de păpuși''

Potrivit The Guardian, au fost consultați profesioniști din domeniul medical, introducând o nouă sculptură a feței și a corpului pentru a fi mai ilustrativă pentru cei cu sidromul Down.

Colierul din pandativ roz, din fotografia de mai jos, pe care păpușa Barbie îl poartă, reprezintă cele 3 copii ale cromozomului 21, fiind materialul genetic ce cauzează caracteristicile asociate cu această afecțiune. Săgețile, reprezintă "Puținii Norocoși", care au pe cineva cu sindromul Down în viața lor.

Mattel, compania producătoare, a descris această colecție ca fiind "cea mai diversă și mai incluzivă linie de păpuși, oferind o varietate de tonuri de piele, culori pentru ochi, texturi de păr, tipuri de caroserie, dizabilități și modă, pentru a inspira și mai multe povești".

"Această Barbie servește ca un memento că nu ar trebui să subestimăm niciodată puterea de reprezentare. Este un pas uriaș înainte pentru incluziune și un moment pe care îl sărbătorim."



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.