SPECIAL

Când va fi înmormântat Ion CARAMITRU


Când va fi înmormântat Ion CARAMITRU

PUTEREA24 | 2021-09-07 14:48

Ion Caramitru va fi înmormântat cel mai probabil în cursul zilei de vineri, la Cimitirul Bellu. Ceremonia a fost amânată cât de mult s-a putut. Decizia a fost luată pentru a permite şi rudelor şi prietenilor din străinătate ai defunctului să poată veni la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu.

În plus, Ion Caramitru va fi înmormântat şi cu onoruri militare şi trei salve de foc executate de Regimentul de Gardă al Garnizoanei Bucureştiului, aşa cum se obişnuieşt în cazul celor recompensaţi cu “Steaua României”.

Ion Caramitru a fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler în martie 2017, la împlinirea vârstei de 75 de ani, de către actualul şef de stat, Klaus Iohannis, potrivit .

Mulţumindu-i președintelui țării pentru onoarea acordată la acel moment, Ion Caramitru promitea că “de acum înainte voi încerca să nu mă opresc niciodată”.

Sicriul nu va fi depus pe holul Teatrului Național

Pe de altă parte, coşciugul cu trupul neînsufleţit al marelui actor nu va fi depus în holul Teatrului Naţional din Bucureşti, instituţie pe care acesta a condus-o din 2005 încoace neîntrerupt şi în fruntea căreia tocmai începuse un nou mandat de cinci ani.

Acest lucru a venit ca urmare a cererii familiei lui Ion Caramitru, care a cerut să se păstreze o discreţie cât mai mare în legătură cu funeraliile îndrăgitului actor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.