SPECIAL

Cel mai SCUMP suvenir sportiv din istorie! Cu cât s-a vândut un celebru tricou al lui Maradona


Cel mai SCUMP suvenir sportiv din istorie! Cu cât s-a vândut un celebru tricou al lui Maradona

E.Ş. | 2022-05-04 23:21

Tricoul purtat de Diego Armando Maradona în memorabilul sfert de finală dintre Argentina și Anglia de la Cupa Mondială din 1986, încheiat cu victoria „pumelor”, a fost vândut miercuri în schimbul a 7,1 milioane de lire sterline (circa 8,4 milioane euro) și a devenit oficial cel mai scump suvenir sportiv din istorie, potrivit Goal.com.

Tricoul purtat de argentinian în a doua repriză a duelului cu Anglia din 1986 a rămas la adversarul său, englezul Steve Hodge, iar miercuri a fost vândut de casa de licitații Sotheby`s, care inițial estima prețul între 4 și 6 milioane de lire sterline.

Chiar și așa, pragul de 4 milioane de lire sterline a fost atins încă din primele ore ale licitației, iar prețul final a stabilit un nou vârf în lumea sportului.

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Diego Armando Maradona a jucat un rol decisiv în triumful Argentinei la Cupa Mondială 1986, când „pumele” câștigau trofeul suprem pentru a doua oară în istorie.

Cu toate acestea, nu neapărat finala a rămas în memoria microbiștilor, ci sfertul cu Anglia, când „El Pibe d`Oro” marca două goluri pentru a aduce victoria echipei sale, dintre care unul cu mâna.

Golul a fost înscris „puțin cu capul și puțin cu mâna lui Dumnezeu”, spunea Maradona la capătul partidei.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.