SPECIAL

Cine e puștiul de 11 ani, cu IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking


Cine e puștiul de 11 ani, cu IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking

E.Ş. | 2022-08-29 23:01

Un băiat britanic de doar 11 ani, cu autism, a fost invitat să se alăture Mense, după ce a obținut un scor IQ impresionant, mai mare decât al lui Albert Einstein și Stephen Hawking.

Copilul Kevin Sweeney, numit geniu, a fost invitat să se alăture prestigioasei organizații după ce a obținut un scor impresionant de 162, plasându-l în top 1%, potrivit 

Kevin, care are autism, a zburat la Quaker Meeting House din Edinburgh pentru a participa la test pe 16 iulie și a obținut un scor mai mare decât fizicianul Stephen Hawking, care avea un IQ de 160. Deși Albert Einstein nu a trecut niciodată testul, se crede că a avut același IQ.

Tatăl lui Kevin, Eddie Sweeney, este deosebit de mândru de fiul său, deoarece el a fost singurul copil care a trecut testul în acea zi.

“A obținut scorul maxim pentru cineva de vârsta lui. Nu au fost alți copii la test, toți erau adulți. Ne-am gândit că ar putea fi copleșit să fie cu toți acesi adulții, dar ei vorbea cu toți și le spunea: ‘Bună, eu sunt Kevin’”, a spus tatăl său.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.