SPECIAL

Comisia Europeană cere zboruri cu avioane ELECTRICE și pe hidrogen


Comisia Europeană cere zboruri cu avioane ELECTRICE și pe hidrogen

E.Ş. | 2022-06-25 18:48

Comisia Europeană lansează o nouă alianță care are în vedere apariția aeronavelor cu emisii zero. Instituția invită astfel membrii comunităţii aviatice să îşi unească puterea pentru pregătirea și apariţia aeronavelor cu emisii zero, anunță Executivul comunitar prin intermediul unui comunicat de presă.

Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero are în vedere pregătirea ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice. Proiectul e parte din obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050.

În cadrul alianței, se vor întâlni mai mulți reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Potrivit Agerpres, aceștia vor analiza aspecte precum cerinţele în materie de combustibil şi infrastructură aeroportuară ale aeronavelor cu hidrogen şi electrice, standardizarea şi certificarea, precum şi implicaţiile pentru operatori (companiile aeriene) şi managementul traficului aerian.

Pentru următorii 20 de ani, specialiștii sunt de părere că pe piaţă vor intra mai mult de 44.000 de aeronave noi. Volumul de piaţă potenţial pentru aeronavele cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.