SPECIAL

Compania farmaceutică Merck a cerut autorizarea de urgență a pastilei anti-covid MOLNUPIRAVIR


Compania farmaceutică Merck a cerut autorizarea de urgență a pastilei anti-covid MOLNUPIRAVIR

PUTEREA24 | 2021-10-11 17:06

Compania farmaceutică americană Merck a depus luni la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) cererea de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-COVID-19 administrat pe cale orală, relatează Agerpres.

Studiul clinic realizat de Merck cu privire la această pastilă, denumită Molnupiravir, ale cărui rezultate au fost anunțate pe 1 octombrie, arată că ea reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu aceast virus.

Dacă va fi autorizat, acest medicament numit Molnupiravir, ar reprezenta un progres major în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, deoarece face posibilă scăderea numărului de forme severe ale bolii.

Acest tip de tratament cu pastile, uşor de administrat, este extrem de aşteptat şi considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei.

Pentru cererea sa de autorizare, Merck se bazează studiul său clinic realizat împreună cu partenerul său Ridgeback Biotherapeutics în rândul unor pacienţi cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi cel puţin un factor de risc agravant. Toţi pacienţii au primit tratament timp de cinci zile de la primele simptome. Rata de spitalizarela pacienţii care au primit medicamentul a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% în rândul celor care au primit un placebo. Niciun deces nu a fost reportat în rândul persoanelor tratate cu Molnupiravir, comparativ cu opt cazuri în al doilea grup de studiu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.