SPECIAL

Disperare la Teatrul Național din Târgu Mureș. Au ajuns să ceară bani la oameni


Disperare la Teatrul Național din Târgu Mureș. Au ajuns să ceară bani la oameni

PUTEREA24 | 2022-08-25 15:39

Teatrul Național din Târgu Mureș face apel la solidaritatea oamenilor ca să sprijine lucrările de consolidare a clădirii teatrului, construită în anii ’60 și inaugurată în 1973. De atunci nu a mai fost făcută nicio "reabilitare profesionistă", iar din această cauză siguranța artiștilor și a publicului este pusă în pericol, potrivit HotNews.ro.

Într-un apel disperat lansat joi pe Facebook, conducerea Teatrului Naţional Târgu-Mureş spune că "ar fi un gest extraordinar dacă reprezentanţi ai diferitelor partide, etnii şi statuturi sociale", s-ar uni pentru ca această instituţie "să funcţioneze în condiţii demne şi pentru a putea, astfel, continua misiunea care îi revine în cadrul culturii naţionale şi europene".

"La ora actuală am ajuns într-o situaţie în care toate resursele noastre de a influenţa finanţatorul principal s-au epuizat. Ne adresăm dumneavoastră pentru a ne sprijini şi a ne ajuta în reabilitarea clădirii în care se pune tot mai stringent problema siguranţei desfăşurării activităţii creatoare şi a muncii administrative. Clădirea a fost construită în anii ’60, inaugurată în 1973 şi de atunci nu s-a efectuat niciodată o reabilitare profesionistă prin care ar creşte siguranţa artiştilor, confortul publicului şi, nu în ultimul rând, ar scădea costurile la electricitate şi la factura de încălzire. Vă rugăm ca, prin resursele dumneavoastră, să ne sprijiniţi pentru a obţine decizii pozitive la numeroasele noastre cereri depuse de-a lungul timpului", se arată în mesajul Teatrului Național din Târgu Mureș.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.