SPECIAL

După luni de zile în care au fost utilizate pe oameni, OMS recomandă oprirea utilizării a două tratamente cu anticorpi împotriva COVID


După luni de zile în care au fost utilizate pe oameni, OMS recomandă oprirea utilizării a două tratamente cu anticorpi împotriva COVID

PUTEREA24 | 2022-09-16 16:23

OMS ”recomandă puternic” stoparea utilizării a două tratamente cu anticorpi de sinteză împotriva Covid-19. În cauză este vorba despre Xevudy şi Ronapreve, deoarece sunt ineficiente împotriva variante actuale ale coronavirusului.

Xevudy are la bază molecula sotrovimab , în timp ce Ronapreve are la bază o combinaţie casirivimab-imdevimab. Primul este dezvoltat de către laboratoarele farmaceutice GSK şi Vir, în timp ce al doilea este dezvoltat de către Regeneron.

OMS recomanda până acum - cu prudenţă - folosirea acestor tratamente în cazul unor pacienţi cu o formă uşoară de covid-19, dar care riscau o evoluţie către o formă gravă a bolii, din cauza vârstei, greutăţii sau altor factori.

Apariţia variantei omicron a SARS-CoV-2, la sfârşitul lui 2021, a pus în dicuţie eficacitatea acestor tratamente, iar experţi OMS, pe baza mai multor studii in vitro, estimează că ele probabil că sunt ineficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în prezent.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.