SPECIAL

Elon Musk a devenit principalul acționar al Twitter


Elon Musk a devenit principalul acționar al Twitter

E.Ş. | 2022-04-04 23:04

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a dezvăluit că deţine un pachet de 9,2% din acţiunile Twitter, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, care îl face cel mai mare acţionar al platformei de microblogging, informaţie care a dus la o creştere de peste 25% a titlurilor companiei, transmite Reuters.

Anunţul lui Musk a venit la scurt timp după un tweet al său conform căruia se gândeşte serios la construirea unei noi platforme de socializare, punând în acelaşi timp la îndoială angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare.

Utilizator prolific de Twitter, Musk are peste 80 de milioane de urmăritori de când s-a alăturat site-ului în 2009 şi a folosit platforma pentru a face mai multe anunţuri, inclusiv unul referitor la un acord de retraere de la bursă a Tesla, care a adus la un conflict cu autorităţile de reglementare.

Un document depus luni la autorităţile de reglementare a arătat că Musk are în proprietate 73,5 milioane de acţiuni Twitter, care sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust, la care este administrator unic.

Vanguard este al doilea cel mai mare acţionar al Twitter, cu un pachet de 8,79%, potrivit datelor Refinitiv.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.