SPECIAL

GREȘEALĂ la Microsoft. Varianta Windows 11, scăpată de sub control


GREȘEALĂ la Microsoft. Varianta Windows 11, scăpată de sub control

E.Ş. | 2022-06-13 22:47

Microsoft a lansat versiunea finală a noii actualizări de Windows 11 pentru cei înscriși în programul Release Preview. Cea mai recentă versiune de test a sistemului de operare Windows 11 a putut fi instalată și pe PC-uri considerate incompatibile, după ce Microsoft a uitat să activeze limitările de rigoare.

Utilizatorii de pe Twitter și Reddit au fost foarte atenți și au observat instant greșeala celor de la Microsoft. Se pare că sute de utilizatori înscriși în programul Windows Insider au devenit brusc eligibili pentru a face trecerea la Windows 11 pe sistemele cu procesoare mai vechi.

După cum se știe, Windows 11 este cel mai nou sistem de operare lansat de către Microsoft. Din cauza specificațiilor ridicate pe care acesta le are, platforma nu este compatibilă cu calculatoarele ce au procesoare mai vechi, iar cerințele de sistem punctate de compania americană sunt destul de greu de evitat.

În acest moment, Windows 11 necesită un procesor Intel de generația a 8-a sau un AMD Zen 2, cu foarte puține excepții. Totuși, există foarte multe modalități de a trece peste aceste limitări impuse de Microsoft, dar compania nu-ți va permite să-ți actualizezi sistemul de operare cu versiunile ce se află în stadiul de testare.

O astfel de greșeală nu este specifică Microsoft. Oficial, compania americană spune că limitarea vine din motive de securitate, însă, istoric, nu este prima oară când încearcă să forțeze utilizatorii să-și cumpere un PC nou pentru a folosi cea mai recentă versiune de Windows.

La scurt timp după incident, dezvoltatorul a aflat de această problemă și a declarat, în cadrul unei postări pe Twitter, că investighează această problemă. Astfel, cei care au instalat Windows 11 pe un calculator ce nu îndeplinește cerințele de rulare ar putea face rollback (n.r. – un proces prin care trece la o versiune anterioară), ca să scape de actualizarea nedorită.

De asemenea, utilizarea unui sistem de operare ce nu îndeplinește cerințele impuse ar putea să cauzeze probleme nedorite utilizatorilor, suprasolicitând platforma pe care rulează Windows 11.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.