SPECIAL

IMAGINILE ZILEI. O familie din Târgu Jiu își taie porcul în mijlocul străzii


IMAGINILE ZILEI. O familie din Târgu Jiu își taie porcul în mijlocul străzii

E.Ş. | 2021-12-09 20:15

Tradițiile înainte de Crăciun sunt sfinte pentru o familie din Târgu Jiu. Tăierea porcului nu a făcut excepție, iar oamenii au fost surprinși de trecători sacrificând animalul chiar în mijlocul străzii.

Incidentul a avut loc pe strada Lainici, din Târgu Jiu. Acest "eveniment" a ajuns și în atenția poliţiştilor care s-au deplasat la fața locului și i-au amendat pe cei care au sacrificat porcul în acest mod cu 200 de lei, conform unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localităţii.


IMAGINILE ZILEI. O familie din Târgu Jiu își taie porcul în mijlocul străzii

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Robert Spânu, a declarat că obligaţia de a interveni aparţine în primul rând Poliţiei.

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar. Din punctul nostru de vedere, familia trebuie spă efectueze analiza la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus acesta, potrivit .Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.