SPECIAL

Marea Britanie a aprobat o nouă generație de VACCINURI împotriva variantelor actuale ale coronavirusului


Marea Britanie a aprobat o nouă generație de VACCINURI împotriva variantelor actuale ale coronavirusului

PUTEREA24 | 2022-08-15 15:46

Marea Britanie a aprobat o nouă generaţie de vaccin împotriva COVID-19 produs de Moderna, care ţinteşte atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a coronavirusului, şi care ar putea fi administrată doar o dată pe an, scrie Agerpres.

Această versiune a vaccinului constă într-o doză de rapel "bivalentă", care vizează atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2, şi "provoacă un răspuns imunitar puternic" împotriva ambelor variante, inclusiv a subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5, a declarat Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale (MHRA) din Marea Britanie.

"A fost aprobată pentru doze de rapel pentru adulţi de către MHRA, care a concluzionat că îndeplineşte standardele de siguranţă, calitate şi eficacitate ale autorităţilor de reglementare din Regatul Unit", a precizat agenţia într-un comunicat.

Efectele secundare observate sunt "de obicei uşoare" şi similare cu cele observate la variantele anterioare ale serului.

Directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton, a declarat că noul vaccin poate creşte anticorpii unei persoane la niveluri atât de ridicate încât administrarea sa poate fi necesară doar anual.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.