SPECIAL

Mesajul EMOȚIONANT transmis de Papa Francisc pentru Joe Biden


Mesajul EMOȚIONANT transmis de Papa Francisc pentru Joe Biden

E.Ş. | 2021-01-20 20:43

Papa Francisc i-a transmis miercuri lui Joe Biden, noul președinte al SUA, că se roagă la Dumnezeu să îi ghideze eforturile pentru a aduce reconciliere în Statele Unite și în națiunile de pe mapamond, potrivit Reuters.

Într-un mesaj transmis la puțin timp după ce Joe Biden a depus jurământul de învestire, Papa Francisc a mai spus că speră ca noul președinte american să lucreze la perfectarea unei societăți marcate de o justiție adevărată, libertate și respect pentru drepturile și demnitatea fiecărei persoane, în special ale celor săraci, vulnerabili și a ale celor care nu au o voce să îi reprezinte.

Joe Biden este al doilea președinte catolic din istoria SUA, iar la depunerea jurământului de învestire a folosit o Biblie pe care familia sa o deține încă din anul 1893. Biblia respectivă a luat parte atât la cele două momente în care Biden a fost inaugurat în funcția de vicepreședinte, în 2009 și în 2013, dar și în cele șapte dăți în care a fost învestit senator, începândn 1973. De altfel, în anul 2009, ceremonia era amânată chiar din cauza faptului că Joe Biden nu își găsea biblia.

CNN notează familia Biden deține acea Biblie încă din 1893. Are o grosime de aproape 13 centimetri și o cruce celtică pe copertă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.