SPECIAL

Netflix taxează suplimentar conturile folosite la comun de abonații din România. Vezi care sunt noile tarife


Netflix taxează suplimentar conturile folosite la comun de abonații din România. Vezi care sunt noile tarife

P24 | 2023-05-24 10:03

Românii care partajează contul de Netflix cu alte persoane vor trebui să plătească o taxă lunară de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar, informează News.ro.

Netflix a început să trimită notificări utilizatorilor din România prin care îi anunţă pe aceştia că intră în vigoare aşa-numită taxă de account sharing.

În România, această taxă va fi de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Practic, posesorul unui cont care oferă acces altor trei persoane va trebui să plătească 9 euro în plus pe lună.

Suma de 3 euro este taxa lunară completă pentru alte servicii, precum Amazon Prime Video sau HBO Max. Alte servicii, precum SkyShowtime, sunt chiar mai ieftine decât taxa lunară pentru un singur utilizator suplimentar introdusă de Netflix.

După o primă fază în care taxa de partajare a fost implementată într-un număr redus de ţări, Netflix extinde acum aplicarea acesteia la nivelul unui număr mai mare de ţări.

Efectele negative ale acestei măsuri au început deja să se vadă. De exemplu, în primul trimestru al anului se estimează că peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în Spania după introducerea taxei.

Compania americană încearcă în acest fel să-şi crească veniturile, după ce, în anii trecuţi, beneficia de creşterea în popularitate tocmai prin partajarea conturilor.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.