SPECIAL

O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu


O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu

PUTEREA24 | 2021-12-18 09:48

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu, după ce Consiliul Primăriei pariziene a votat decizia, a anunţat pe Facebook ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist.  Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre”, a scris Luca Niculescu. 

Piaţa Enescu va fi destul de aproape de Opera Garnier din Paris, locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni, scrie News.ro.

„Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei „Oedip” la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere”, a mai precizat Luca Niculescu.

Ambasadorul României la Paris a precizat că discuţiile despre denumirea unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui Enescu sunt de peste un an, mulţumind pentru colaborare primarului adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, primarului arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.