SPECIAL

O țară europeană INTERZICE influencerilor să posteze fotografii editate


O țară europeană INTERZICE influencerilor să posteze fotografii editate

E.Ş. | 2021-07-06 23:33

Atunci când te uiți pe rețelele sociale cu greu reușești să îți dai seama ce fotografii au fost sau nu editate. Ei bine, autoritățile din Norvegia au luat o decizie clară în această privință. Influencerii din această țară nu vor mai avea voie să posteze imagini editate fără să spună ce anume au modificat.

Decizia este luată ca parte a efortului autorițăților în ceea ce privește scăderea presiunii sociale care se pune asupra tinerilor din cauza postărilor plătite care prezintă oamenii într-o manieră idealizată.

Madeleine Pedersen este o tânără de 26 de ani și este influencer. Ea susține această idee a autorităților, precizând că este momentul ca tinerii să nu se mai compare cu imagini care nu sunt reale, arată .

“Sunt foarte mulți oameni nesiguri în privința corpului sau chipului lor. Și eu m-am confruntat cu probleme legate de corpul meu din cauza Instagramului. Și partea cea mai rea este că nu știu dacă acele fete la care mă uitam își editau pozele sau nu. De aceea, avem nevoie de răspunsuri, avem nevoie de această lege”, a spus ea. 

Madeleine Pedersen spune că nu simte nevoia să își editeze pozele, iar contul său este urmărit de 90.000 de persoane.

Tânăra spune că a apelat la programe de editare pentru luminozitate sau culori, dar niciodată nu și-a modificat forma corpului sau fața.

Ea crede că mai puțini influenceri vor apela la editarea fotografiilor, pentru că le va fi rușine să recunoască.

Amendamentul a fost introdus în legea norvegiană a marketingului, iar regele va decide când va intra în vigoare. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.