SPECIAL

ONU avertizează că ne confruntăm cu o CRIZĂ alimentară fără precedent


ONU avertizează că ne confruntăm cu o CRIZĂ alimentară fără precedent

E.Ş. | 2022-06-24 18:48

Lumea se confruntă cu o criză alimentară fără precedent, a afirmt șeful ONU, potrivit Reuters.

Există un „risc real" de foamete multiplă în acest an, a declarat vineri șeful ONU, Antonio Guterres, care a îndemnat pe participanții la ședința despre securitate alimentară să ia măsuri practice pentru a stabiliza piețele alimentare și pentru a reduce volatilitatea prețurilor la produsele de bază.

„Ne confruntăm cu o criză globală a foametei fără precedent. Războiul din Ucraina a agravat probleme vechi de ani de zile: perturbarea climei, pandemia COVID-19, redresarea profund inegală", a declarat Guterres la reuniunea de la Berlin prin intermediul unei înregistrări video.

Mai mult de 460.000 de persoane din Somalia, Yemen și Sudanul de Sud se află în condiții de foamete, conform clasificării integrate a fazelor de securitate alimentară (IPC), o unitate utilizată de agențiile ONU pentru a determina insecuritatea alimentară. Acesta este pasul premergător declarării foametei într-o regiune.

Milioane de oameni din alte 34 de țări se află în pragul foametei, conform IPC.

„Există un risc real ca mai multe perioade de foamete să fie declarate în 2022. Iar în 2023 ar putea fi chiar mai rău", a declarat Guterres, calificând foametea în masă și înfometarea ca fiind inacceptabile în secolul XXI.

Guterres a mai spus că nu ar putea exista o soluție eficientă la criză decât dacă Ucraina și Rusia, care produc aproximativ 29% din exporturile mondiale de grâu, vor găsi o modalitate de a relua comerțul, potrivit Mediafax.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.