SPECIAL

Povestea câinelui prins fără PAȘAPORT și salvat de la moarte de Jean Claude van Damme


Povestea câinelui prins fără PAȘAPORT și salvat de la moarte de Jean Claude van Damme

E.Ş. | 2020-10-20 16:48

Jean-Claude Van Damme a salvat de la moarte o căţeluşă chihuahua de trei luni. Fusese expediată din Bulgaria în Norvegia către noii stăpâni. A fost însă consfiscată de autoritățile norvegiene pentru că avea un pașaport fals și urma să fie eutanasiată, după ce Bulgaria a refuzat să o primească înapoi.

Proprietarul cățelușei a lansat o petiție, care a atras atenţia actorului belgian. Van Damme a lansat apoi apeluri pe toate conturile sale de social media și a implorat autoritățile bulgare într-un mesaj video, cu propriul cățel în brațe, să primească patrupedul înapoi. A reușit să le convingă. După ce va fi repatriată, cățelușa va fi dată în adopție.

Proprietarul Rayei, Alexei Iversen, a lansat o petiție, în care cerea autorităților norvegiene și bulgare să-și reconsidere poziția și să salveze viața câinelui.

Petiția a fost apoi distribuită de Van Damme pe rețelele sociale, unde are milioane de fani.

„Vă rog să semnați această petiție și să ajutați la salvarea unui cățeluș”, a scris el pe Twitter.

Iversen a explicat că a reușit, cu ajutorul unui avocat, să amâne termenul limită pentru eutanasiere în Norvegia, ceea ce îl ajută să salveze viața câinelui.

În petiție, el a explicat că a cumpărat cățelușa de la o persoană particulară îb Oslo, dar Raya a fost confiscată pe 23 septembrie după ce s-a descoperit că documentația nu furniza corect dovada vaccinărilor.

Bulgaria a făcut o excepție de la regulile sale stricte privind intrarea animalelor în țară, acceptând revenirea Rayei. Cu toate acestea, Iversen așteaptă în continuare confirmarea din partea Norvegiei că poate călători cu câinele, care este încă izolat.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.