SPECIAL

Raportul OMS care dă peste cap toate teoriile. Câte persoane s-ar fi INFECTAT cu COVID la nivel mondial


Raportul OMS care dă peste cap toate teoriile. Câte persoane s-ar fi INFECTAT cu COVID la nivel mondial

PUTEREA24 | 2020-10-05 16:27

Foarte mulți oameni ar fi fost infectați cu noul coronavirus fără să știe asta. Cel puțin asta susține luni Organizația Mondială a Sănătății citată de HotNews.ro, care arată că aproximativ una din zece persoane la nivel mondial ar fi avut virusul, cu mult peste cifrele oficiale ale îmbolnăvirilor la ora actuală. Cum populația însumează 7,8 miliarde de persoane, 10% ar însemna cu mult mai mult decât dece 35,2 de milioane de oameni infectați cu Covid până la ora actuală.

Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat în fața consiliului de administrație al organizației că numărul focarelor este în creștere în părți din sud-estul Asiei și că infecțiile și decesele cauzate de COVID-19 sunt în recrudescență în zone din Europa și estul Mediteranei.

„Cea mai bună estimare actuală a OMS ne spune că aproximativ 10% din populația globală ar fi fost infectată cu virusul. Procentul variază în funcție de țară, de mediul urban versus rural, și depinde de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a declarat Ryan.

„Ne îndreptăm acum înspre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat acesta.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.