SPECIAL

Sondaj National Geographic: 55% dintre români cred că EXISTĂ OZN-uri


Sondaj National Geographic: 55% dintre români cred că EXISTĂ OZN-uri

E.Ş. | 2023-04-25 23:33

National Geographic a inițiat o cercetare cu ocazia premierei unui nou serial despre OZN-uri cu privire la opiniile și percepțiile despre fenomenul OZN în România. Sondajul arată că 55% dintre români cred că există OZN-uri, în timp ce 24% dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor.

Potrivit cercetării, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

5% dintre români susțin că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii.

O concluzie interesantă a sondajului, comandat de National Geographic, se referă la potențialele interacțiuni cu extratereștrii. 5% dintre români recunosc că au văzut un OZN sau că au avut contact cu extratereștrii.

Trei din cinci respondenți (60%) spun că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți (23%) au o opinie contrară.

77% dintre participanții la cercetare spun că OZN-urile pot avea forma unei nave spațiale, în timp ce 9% cred că OZN-urile există sub forma unor extratereștri. Principala sursă de informare despre OZN-uri pentru români este internetul (92%), urmat de cărți (42%) și emisiuni TV (41%).

O întrebare importantă din sondaj se referă la modul în care sunt comunicate publicului datele despre OZN-uri. 61% dintre români cred că guvernele ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri, în timp ce 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu. 6% dintre respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

*Sondajul a fost realizat de Kantar Public în luna martie în rândul rezidenților români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.