SPECIAL

Tinerii japonezi, îndemnați de stat să consume mai mult alcool. Care e motivul


Tinerii japonezi, îndemnați de stat să consume mai mult alcool. Care e motivul

E.Ş. | 2022-08-18 19:04

Guvernul japonez îndeamnă pe tinerii din țară să consume mai mult alcool pentru a impulsiona economia.

De la începutul pandemiei, localurile care vând alcool au fost lovite din plin de restricțiile Covid-19, ceea ce a dus la scăderea veniturilor din impozitul pe băuturi alcoolice în cea de-a treia economie ca mărime din lume, relatează .

Soluția guvernului japonez este una inedită, lansarea unui concurs pentru identificarea unor modalități de a-i încuraja pe tineri să bea… mai mult:campania „Sake Viva!”, supervizată de Agenția Națională pentru Impozite, invită participanții să trimită idei despre cum să „stimuleze cererea de alcool în rândul tinerilor” prin servicii,  promovare, produse, design sau chiar tehnici de vânzare folosind inteligența artificială, potrivit organizatorilor.

„Piața internă a băuturilor alcoolice este în scădere din cauza schimbărilor demografice, cum ar fi scăderea ratei natalității și îmbătrânirea populației, precum și a schimbărilor în stilul de viață din cauza impactului Covid-19”, se arată pe site-ul web al concursului.

Aplicațiile pentru promovarea oricărui tip de alcool japonez sunt deschise până la 9 septembrie iar turneul final va fi în noiembrie, la Tokyo.

Numeroşi cetăţeni au reacţionat nemulţumiţi de această decizie nepotrivită din partea guvernului. Aceştia consideră că nu este normal ca statul să încurajeze tinerii să bea, iar campania pare să nu fi luat în considerare riscurile pentru sănătate sau sensibilitatea față de persoanele care se confruntă cu alcoolismul.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.