SPECIAL

TRADIȚII şi superstiţii de Sfântul Ștefan. Ce se împarte pe 27 decembrie


TRADIȚII şi superstiţii de Sfântul Ștefan. Ce se împarte pe 27 decembrie

PUTEREA24 | 2022-12-26 14:00

Pe 27 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ştefan, întâiul mucenic ce și-a dat viața pentru credință și primul dintre diaconi, ales la propunerea Sfinților Apostoli.

În această zi, trebuie pomeniţi toţi cei plecaţi în veşnicie, dar mai cu seamă cei dispăruţi în împrejurări tragice. Pachete cu mâncare trebuie împărţite nu doar celor nevoiaşi, dar şi persoanelor tinere care poartă numele acestui mare sfânt, potrivit

Creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau cei care se judecă de multă vreme pot primi ajutor grabnic în această zi. Pentru aceasta, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită.

Pentru sporul casei şi pentru sănătatea celor apropiați care se confruntă cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune.

Se zice că azi este bine să te împaci cu toți cei cu care ești certat.

În unele zone din Muntenia, gospodinele prepară pâinicile lui Ştefan, din aluat asemănător celui de cozonac. După coacere, acestea se ung cu miere. Aceste pâinici simbolizează pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan. Ele se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor nevoiași.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.