SPECIAL

Trei morminte de acum 5.000 de ani, descoperite de arheologi lângă Ploiești


Trei morminte de acum 5.000 de ani, descoperite de arheologi lângă Ploiești

E.Ş. | 2022-08-16 23:11

Descoperire remarcabilă lângă Ploiești. Arheologii au scos la lumină trei morminte din Epoca Bronzului, datând de acum 5.000 de ani. Într-unul dintre ele, unde au fost găsite osemintele unui bebeluș, se afla și un inel de buclă, din aur, o bijuterie folosită pentru împodobirea capului și care arată rangul social al celui înhumat.

Arheologii Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova lucrează de zor la Blejoi, unde au fost descoperite mormintele. Două dintre acestea erau suprapuse. Iar într-unul au găsit un inel de buclă din aur.

 „Am găsit trei morminte, între care două sunt foarte interesante: un mormânt de copil, bebeluș care avea o piesă de aur, un cercel de buclă, și încă unul sub el, cu doi indivizi. Acum 5.000 de ani, această zona era un fel de câmp al morților, apoi a devenit teren bun de agricultură, acum se transformă în zone industriale” a declarat Alin Frânculeasa, arheolog la Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova, pentru .

Pentru a salva cât mai mult din relicve, arheologii lucrează cu pensule fine și îndepărtează cu mare atenție fiecare milimetru de pământ.

Săpăturile vor continua, mai ales că zona e cunoscută pentru vestigiile istorice.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.